Nytt på Astrokonsult

Länkar till nya eller uppdaterade avsnitt på Astrokonsult:

 

November 2019

Eftersom Uranus och Neptunus rör sig så sakta är det roligt att hela tiden lägga till nya bilder av dem när de rör sig längs ekliptikan. Jag kommer ju aldrig att uppleva att Uranus åter kommer till Lejonets stjärnbild där jag först såg den 1965, utan den (och i ännu högre grad förstås Neptunus!) finns hela tiden i ett nytt område av himlen. Och när jag gjorde det för Uranus och Neptunus började jag göra det mer systematiskt även för Saturnus.

Jag har också fått mina första egna bilder av Uranus månar.

Det finns mängder av asteroider och här finns nya länkar och bilder.

December 2019

Nytt avsnitt om precessionen, och ett försök att förklara mina bevekelsegrunder.

Februari 2020

Nya bilder på Sommarstjärnor och Vintergatan. Tillägg om jordsatelliter

Mars 2020

Uppdaterade avsnitt om Venus och om måndetaljer 

April 2020

Forts uppdatering om Venus