Efter sitt spektakulära möte med Venus i början av månaden blir Jupiter successivt svårare att se, och efter den 20/3 ungefär är den i praktiken försvunnen. Mars är betydligt ljussvagare, men den går lätt att se när den rör sig från Oxen till Tvillingarna.

Venus och Jupiter tätt ihop bland svaga stjärnor i Fiskarna. Även omgivande stjärnbilder är fattiga på ljusa stjärnor.
1-2 Venus och Jupiter tätt ihop på himlen, en ovanlig och spännande syn i väster efter klockan 19! Den 1/3 står Jupiter en dryg måndiameter till vänster om Venus, den 2/3 lika långt under. I söder och sydväst har vi Orion och vinterhimlen, inklusive Mars i Oxen och en tilltagande oval måne i Tvillingarna.
7 Vid 20-tiden ser vi fullmånen under Lejonet i ostsydost, på gränsen till Jungfrun. Venus strålar i väster, med Jupiter nedanför sig vid horisonten. Mars står ganska högt i sydväst, nu inte mycket ljusare än Aldebaran.
10 Spica ett stycke ovanför till höger om en avtagande oval måne, i sydost vid 23-tiden. Mars syns mellan Oxens horn i väster.
14 Från södra Sverige har vi ett bra tillfälle att se den sydliga stjärnan Antares. Den står denna morgon omkring 04.30 mycket nära till höger om en avtagande tjock halvmåne i söder. Använd gärna fältkikare.
15-22 Vinterhimlen utan månstörning är ju en sevärdhet i sig, nu förstärkt med Mars, och med en strålande Venus i väster. Titta i sydväst före klockan 20.
23-24 Vackra kvällshimlar i väster vid 20-tiden, med en smal kommande månskära ett stycke nedanför till höger (23/3) eller närmare ovanför till vänster (24/3) om den strålande Venus. Längre åt vänster finns fortfarande Orion och vinterhimlen, med Mars i en stor triangel med Betelgeuze och Aldebaran.
25-26 Även de följande kvällarna är fina, med en tjockare månskära under Plejaderna (25/3) eller symmetriskt ovanför Plejaderna och Aldebaran (26/3), och med Venus, Mars och vinterhimlen som förut. Observera att det är sommartid fr.o.m. 26/3, dvs vi får nu vänta till efter 21.
28 Mars under en mager kommande halvmåne, i västsydväst omkring 21.30. Nedanför till vänster finns Orion och Sirius, och nedanför till höger den strålande Venus.